Ugrás az oldal tetejére

SHR Tartós szőrtelenítés

SHR Tartós szőrtelenítés

Új SHR tartós, akár végleges szőrtelenítés

 

Mondjon búcsút a macerás és fájdalmas szőrtelenítési eljárásoknak és lépjen be a tartósan sima bőr csodálatos világába!

 

Az SHR tartós, akár végleges szőrtelenítés a ma létező egyik legmodernebb eljárások közé tartozik. A csúcstechnológiás berendezés segítségével biztonságosan és hatékonyan távolíthatjuk el a test különböző területeiről a nem kívánatos szőrszálakat.

Mi az az SHR?


Az SHR rövidítés az angol „Super Hair Removal" ('Szuper szőreltávolítás') kifejezésből ered. Ez a technológia egy olyan végleges szőrtelenítési módszer, amellyel szinte teljesen fájdalommentesen, és gyorsan szabadulhatunk meg a felesleges szőrzettől.

Az SHR technológiás eljárás különlegessége, hogy egyszerre alkalmazza a pulzáló fény (IPL) és a lézer erejét. Az SHR berendezés intenzíven pulzáló fénye célzottan hatol a szőrszálakba, és belülről hevíti fel azokat, aminek következtében a növekedési zóna feloldódik. A kezelés során fototermolízis megy végbe, azaz kizárólag a kívánt terület, a szőrszál melegszik fel, a többi bőrrész érintetlen marad.

Az SHR IPL kezelés bármely testtájon alkalmazható. A villanófény segítségével csak az aktív növekedési fázisban lévő szőrszálakat lehet eltávolítani, ezért a különböző növekedési fázisban lévő szőrszálak miatt a kezelést néhány alkalommal meg kell ismételni. A tökéletes szőrtelenítéshez nagyjából 6-8 alkalmas kezeléssorozat szükséges, melyet 6-10 hetente ismétlünk.

 

Mik az előnyei az SHR IPL-nek a hagyományos IPL-lel szemben?
 

 1. kisebb fájdalom
 2. gyorsabb és hatékonyabb kezelések
 3. költséghatékonyabb
 4. a végleges eredményhez kevesebb kezelés szükséges
 5. szőke szőrszálakon is alkalmazható
 6. nyáron, barnult bőrön is alkalmazható

 

 

 

 

Mitől eredményesebb az SHR a hagyományos IPL-nél?
 

A hagyományos IPL technológia hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy a szőrszálakat felhasználja, hogy a fény energiáját a szőrtüszőbe vezesse. Azonban a szőrszálnak az energia elvezető képessége nagymértékben függ a vastagságától és melanin-tartalmától. Épp ezért a hagyományos IPL technológia egy célzott nagy energiát (12-120 Joule) alkalmaz – olyan nagyságút, amit a bőr még el tud viselni –, azaz egy hirtelen nagy fény-nyomást gyakorol a szőrszálra. Ezután az adott szőrszál keresztmetszete és melanin-tartalmától függően ebből az energiamennyiségből változó arányban jut el az energia szőrtüszőig. (Például, vékony és melanin-hiányos szőrszálak – a nagy fény-nyomás ellenére –  csak mérsékelten tudják felvenni és továbbítani ezt az energiát.) Ugyanakkor ez az eljárás a bőrfelszín sérülésével járhat, ami egy kellemetlen és felesleges mellékhatás.

Az SHR technológia ezt úgy küszöböli ki ezt a problémát, hogy ugyanazt a területet kisebb energiával, viszont többszörös ismétléssel (3-10 a szőrszál minőségétől függően) kezeli, ily módon juttatja a szőrszálba azt a megfelelő összmennyiségű energiát, aminek következtében a szőrtüszőben a mátrixtestek kiégnek. Ez az eljárás tehát nem kockáztatja a bőr a megégését – aminek egy nagy fény-nyomás esetében ki van téve –, viszont a mátrixtestek pusztulását eredményezi.

A kutatások kimutatták, hogy ez a lassú, azonban hosszantartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energia-bevitellel járó folyamatok.

Ebből a felismerésből következik, hogy az SHR technológia alkalmazása sikeres kezelési mód lehet a világosabb szőrszálon, hiszen a szőrszál pigment tartalma csupán másodlagos tényező. Mivel az SHR technológia a szőrtüszőket a magas ismétlésszám révén fokozatosan melegíti fel, a kezelés lényegesen kevésbé kellemetlen, illetve fájdalmas, mint a hagyományos IPL technológiás szőrtelenítésnél. Az SHR technológia a fokozatosság elvét a hűtő mechanizmussal kombinálja így érhető el a maximális hatékonyság a bőrfelszín sérülése és mellékhatások nélkül.

 

 

Mi a kezelés menete?

Bármely testtáj kezelhető. A néhány alkalmas tartós szőrtelenítő kúra során a kezelt területekről a szőrszálak eltűnnek, a szőrtüszőgyulladások megszűnnek.

Fontos, hogy a kezelni kívánt terület frissen legyen borotválva. Gyantázni, epiláló készüléket használni ezt követően a kezelések időtartama alatt nem szabad, ez a kezelés hatásfokát lényegesen rontja.

Az SHR-rel nem kell megvárni az őszt: nyáron is elvégezhető a kezelés. (Bármennyire is kíméletes a hagyományos IPL, nem szabad napra menni a kezelés előtt és után, ami több hónapot jelent. A sokkal kímélőbb, mégis hatékonyabb SHR eljárás teszi lehetővé a tavaszi-nyári alkalmazást is, mert kevésbé veszi igénybe a bőrt.)

Az SHR-rel való kezelés alapja, hogy a kezelt területen annyiszor ismételjük a villantásokat, amíg a kezelt személy fájdalomküszöbét elérjük – így a tűrőképességének a határain belül a maximális hatásfokot tudjuk elérni.

 

Mi a kezelés élettani háttere?

Mivel a kezelés csak az aktív növekedési szakban levő szőrtüszőkre hat, az épp inaktív fázisban levő szőrtüszők miatt 1-2 év elteltével meg kell ismételni a kezelést.

A szőrszálak erős, ugyanakkor rugalmas szerkezetüket a szarurétegnek és a keratin nevű fehérjével rostokat képező rétegeiknek köszönhetik.

Minden normál szőr- és hajszál növekedése három, ismétlődő fázisból áll.

 • az anagén fázisban a szőr növekszik 
 • a katagén fázis a szőrtüsző átmeneti állapota: ilyenkor regenerálódik, és nyugalmi fázisba kerül, a szőrszál már nem növekszik
 • a telogén fázisban a szőrtüsző inaktív

A ciklus és az egyes fázisok hossza testtájanként eltér. Minden szőrszál „saját életet él”, ezért azonos időben más-más ciklusban jár – egymástól függetlenül. Szőrzetünk tehát folyamatos megújulásban van, bár nagy része állandónak tűnik.

 

Mit kell tudni a kezelésről?

A berendezést speciális számítógép vezérli, melyet a  terület felmérésekor megállapított és a tesztkezeléssel kontrollált adatok alapján teljesen egyénre szabottan, az Ön bőr-és szőrszínének megfelelően programoz be szakemberünk.


 1. Felmérjük a kezelendő felületet és meghatározzuk a bőrtípust.
 2. Szakemberünk részletesen tájékoztatja a eljárásáról, magáról a kezelésről, a várható eredményéről, a szőrtelenítés menetéről és a kezelés utáni teendőkről.
 3. Szükség esetén a kezelendő területen a szőrszálak optimálisra vágjuk, a felületet megtisztítjuk, fertőtlenítjük.
 4. A kezelőfejet is alaposan fertőtlenítjük.
 5. Elvégezzük a szőrtelenítést.
 6. A kezelt területre bőrnyugtató krémet viszünk fel.

Közvetlenül a kezelés előtt a következőket, kérjük, hogy mindenképp tartsa be!

 • Érkezés előtt a kezelendő területre ne tegyen fel sminket, ne használjon irritációt, allergiát okozó anyagokat: parfümöt, arckrémet, testápolót, izzadásgátló és fényvédő szereket.
 • A szőrtelenítés előtt nagyon alaposan, csak borotvával szőrtelenítsen! A kezelésen minél rövidebbre borotvált szőrzettel kell megjelenni, a legideálisabb a 3-4 napos állapot. Ha a szőrszál túl hosszú, akkor túl sok energiát nyel el, és nem jut a károsítandó hajhagymához elegendő roncsoló sugárzás, és az átforrósodott szőrszál égési sérüléseket okozhat.
 • A szőrtelenítés előtt legalább 3 hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon, valamint ne használjon barnító krémet. 
 • A szőrtelenítés előtti egy hétben kerülje a szőrszálak kémiai szőkítését.

 • A kezelést követő 1-2 órában enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató, hűsítő krémet.
 • A jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, ne csipeszeljen és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést. Csak a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás. Azonban amíg a bőrpír nem múlik el, borotvával való szőrtelenítést se alkalmazzon.
 • A kezelést követő 1-2 napban a kezelt területen kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok (pl. parfüm, izzadásgátló), valamint az alkoholtartalmú szerek (pl. arcszesz) használatát.
 • Ne napozzon, ne szoláriumozzon és ne használjon bőrbarnító krémet legalább 2-3 hétig a kezelés után és között.
 • Kerülje a mechanikai irritációkat (forró fürdő,szauna, masszázs).

A kezelést követő héten nem ajánlottak a kozmetikai kezelések.


Az SHR tartós szőrtelenítés nem alkalmazható,

 • ha Ön állapotos, illetve szoptatás ideje alatt sem javasoljuk a kezelést;
 • lázas állapot idején;
 • cukorbetegség, epilepszia esetén;
 • aktív bőrbetegség, daganatos betegség esetén;
 • keloidos sebgyógyulási hajlam esetén;
 • nyílt sebek, sérülések helyén;
 • aktív herpesz helyén;
 • ha a kezelt területen bármilyen bőrbetegség van;
 • melanoma esetén;
 • fokozott fényérzékenység esetén.

Több testrész kezelése esetén, egyedi, kedvezményes árajánlatot biztosítunk. Áraink a kezelt testrészre felhasznált villanások számától függenek!

Bajusz : 5000 Ft

Szakáll : 6500-7500 Ft

Pajesz : 6000 Ft

Bajusz+szakáll+pajesz : 15000 Ft

Teljes arc : 12000-24000 Ft

Alkar : 13000-20000 Ft

Felkar :  15000-20000 Ft

Teljes kar :  18000-25000 Ft

Mellkas :  10000-50000 Ft

Has :  10000-50000 Ft

Váll :  10000-30000  Ft

Hát felső része : 17000-55000 Ft

Hát alsó része : 19000-55000 Ft

Teljes hát és vállrész : 25000-70000 Ft

Mellbimbó körül : 5000-8000 Ft

Mellek között :  5000-8000 Ft

Hascsík (köldök alatt 4cm): 5000 Ft

Hascsík (köldök alatt 10 cm) :  8000 Ft

Hónalj : 9000 Ft

Bikini vonal : 9000 Ft

Bikini vonal+fazon : 19000 Ft

Teljes intim terület :  23000-30000 Ft

Far :  8000 Ft

Bikini vonal folytatás farrész: 6000 Ft

Lábszár : 20000-30000 Ft

Combok :  25000-35000 Ft

Teljes láb :  45000-70000 Ft

Lábfej :  6000 Ft


Spóroljon időt és energiát, jelentkezzen be most tartós szőrtelenítésre!
KÉRJEN INGYENES VISSZAHÍVÁST

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!