Ugrás az oldal tetejére

Gyógymasszázs

Gyógymasszázs

A masszázs élettani hatásairól

Gyógymaasszázs hatására a szervezetben bonyolult, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre, melynek kulcsa a központi idegrendszer.

Az anyagcsere-folyamatok, valamint a regeneráció felgyorsul. A szervezet nedv keringése fel élénkül, a káros anyagcsere termékek felszívódnak, csökken a zsír mennyisége. A capillárisok megnyílnak, a fokozott Histamin- termelődés hatására az erek kitágulnak, valamint fokozódik a mélyebben lévő sejtek növekedése is.

Növeli az izmok összehúzódását, általuk a szöveti nyomást is. Az izmok között futó vénákban emelkedik a nyomás, mely a keringés fokozódását segíti. (pumpa effektus)

A váltakozó erősségű nyomás a nyirokkeringés gyorsulásához vezet, így csökkenti a sejtek közötti folyadék mennyiségét, a pangásos vizenyő (ödéma) könnyebben felszívódik.

A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken. A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága.

A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat. Javul a vérkeringés, szívműködés, légzés, anyagcsere folyamatok és az idegműködés. Változik a pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a vizelet kiválasztás, a testhőmérséklet és a légzés ritmusa.

Az ingerlő fogások hatására fokozódik a szervezet aktivizálódása, míg a nyugtató fogások után a test ellazul, elernyed. A fáradtság érzés csökken, az izom teljesítőképessége javul, és gyorsan regenerálódik (sport). A savasodás kémiai úton csökken.

A központi idegrendszer vérkeringés és oxigén ellátás javulása, jobb idegi működést és szellemi képességet hoz magával, de ez csak átmeneti hatású, viszont reflexiósan javítja az egész szervezet működését.

 

A Hátfájás leggyakoribb okozói:

 • Húzódás – Egy hirtelen mozdulat eredménye is lehet, ha valamit rosszul emelünk meg, vagy túlságosan nehéz.

  • izomhúzódás
  • szalaghúzódás
  • izomgörcsök
 • Sturkturális problémák
  • porckorongsérv (gerincsérv)
  • isiász (ülőidegzsába)
  • arthritis (a csigolya lyuk beszűkülése, a csigolyák közti ízület betegsége)
  • a gerinc rendellenes görbülete (gerincferdülés vagy egyéb betegségek)
  • csontritkulás

Lumbágó és isiász  kezelése masszázzsal!

Lumbágón (derékzsába, németesen: hexensussz) és isiászon (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük. Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat. Mindig mialgia-val, izomfájdalommal jár.

Előfordulása nem korhoz kötött, fiataloknál is megjelenhet, bár idősebb korban gyakoribb lehet az erősebb kopások miatt. A lumbágó és az isiász önmagukban nem betegségek, de a gerincoszlop alsó részének túlterhelésére vagy működési rendellenességére utaló, figyelmeztető jelek.

Az isiászos fájdalmak, a lumbágóval ellentétben, nem korlátozódnak csak a keresztcsont tájékára, hanem az ülepen át az egyik alsó végtagba (ritkán mindkettőbe) kisugároznak. Érzékzavarok léphetnek fel, amelyek a combra, a lábszárra, a lábfejre is ráterjedhetnek és a végtag izomzatának gyengeségével, akár átmeneti bénulásos jelenségeivel járhatnak együtt. A lumbágó (és az isiász is) merev, görcsös tartásba kényszeríti az érintettet, akinek a legtöbb mozdulat újabb nyilalló fájdalmat okozhat.

 

Miért jó a masszázsunk krónikus hátfájás ellen?

Krónikus hátfájás önmagában is gátolja az alvást, a vele járó szorongás pedig szintén a pihenés ellen hat. Az így állandósult kimerültség tovább erősíti az ingerültséget, a depressziót, így még gyötrőbb elviselni a fájdalmat és egyre nehezebb aktív életet élni. A mozgásszegénység pedig tovább fokozza a fájdalmat.

Speciális masszázstechnikával feloldjuk a reflexesen görcsbe rándult mély és felszíni hátizmokat, amelyeket próbálunk ellazítani. A kezelés során mindenképpen megfigyeljük mennyire akut a probléma és annak megfelelően kezeljük azt.

A blokkolt gerincmozgások oldódnak, a természetes gerincmozgások visszatérnek, a fájdalom megszűnik szinte azonnal érezhető módon, ha a gerincstatika helyreáll.

 

Lele Zoltán  masszőr • +36 (20) 479 81 79

 

Svédmasszázs

A svédmasszázs képzi valamennyi európai masszázsfogás alapját.

Öt alapfogása a következő: Simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció, amely kiegészíthető kirázással és kimozgatással is.

Simítás alatt történik meg a tájékozódás, az első testi kontaktus, mely nyugtató és előkészítő fogás. Fontos a feszültség oldás, fájdalomcsökkentés és a nyirokkeringés javítása. Mechanikus úton hozzájárul az elszarusodott hámréteg leválásához.

Dörzsölés a legerősebb ingerfogás. Fellazítja a kötőszövetben gyakran előforduló összenövéseket, felszabadítják a letapadt inakat, csökkentik a myalgiás csomókat. Javítják az izomkontraktúra állapotát. Jobb vérellátást produkál a felszíni és a mélyebb rétegekben. A hosszú ideig, lassan végzett dörzsölés csökkenti a helyi érzékenységet, míg a gyorsabb tempóban végzett, serkenti, ingerli a központi és a perifériás idegrendszer működését.

Gyúrás egy keringésjavító masszázsfogás, melyben egyes izmot, vagy izomcsoportot emelünk fel csontos alapjáról, s kinyomva belőle a vért visszaengedjük eredeti állapotába. Izomgörcsök oldására; sorvadt izmok erősítésére, fáradt izmok regenerálására használjuk. Az izmok anyagcseréje fokozódik, vérkeringés és oxigén ellátása javul, valamint az izmok rugalmassága nő.

Ütögetés egy kimondottan ingerlő, serkentő hatást kelt. A bőrerek összeszűkülnek, tónusuk fokozódik, és a vérnyomás emelkedik. Frissítő hatású, de a hosszantartó ütögetés ellentétes hatású eredményt hoz. A vér jelentős része a bőrbe, és a bőr alatti kötőszövetbe kerül. A keringésben maradó kevesebb vért a szív könnyebben tudja szállítani.

Vibráció egy lazítófogás. Főleg laposan fekvő, csontról nehezen elemelhető izmok esetében alkalmazzuk. Csökkenti az idegek ingerlékenységét, nyugtató és fájdalomcsillapító hatású.

Kirázás, melyet végtagokon alkalmazzuk különféle testhelyzetekben.

Kimozgatás, ami az izületeknek természetes mozgás határáig történő módszeres mozgatása. Kontraktúrák oldására az egyéni érzékenységnek figyelembevételével a betegség ismeretében hajtjuk végre.

 

 

Sportmasszázs

Sport területén alkalmazott frissítő, bemelegítő, lazító, regeneráló masszázs

Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

 

 

Lele Zoltán  masszőr • +36 (20) 479 81 79

Masszázs fejfájás ellen

Fejfájás
A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Mértéktartó becslések szerint Magyarországon kb. 1 millió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek. A fejfájás sokak számára súlyos tehertétel, mégis a betegek kevesebb, mint 50 százaléka fordul orvoshoz.

Bár a fejfájás lehet súlyos betegség hírnöke is, az esetek többségében a részletes kivizsgálás nem mutat szervi eltérést. Ilyenkor gondolnunk kell a pszichés stressz, a kimerültség, a szorongás, a helytelen testtartás, a szem megerőltetés, a fáradtság, az időjárás-változás vagy az idegesség szerepére. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb fejfájás kezelhető.

A fejfájásra adott első reakciónk az, hogy a fejfájás csillapítására dörzsölni kezdjük a homlokunkat vagy a halántékunkat. A fejfájásnak a leggyakoribb fajtája az, mely a stressz okozta izommerevség következménye, főként a nők betegsége. A legtöbb fejfájásért okolható izomfeszültség a nyak és a koponya hátulsó részén található izmok összehúzódása miatt jön létre. Az erek összeszűkülnek, ami megakadályozza a salakanyagok távozását. Ez a tarkó fájdalmához vezet, mely később kiterjedhet a fejre, a halántékra és a szem környékére is. 

A gyógymasszázs által helyreáll a véráramlás, és elmúlik a fájdalom. Az izmok ellazításával feloldódnak az idegrendszerben lévő blokkok, ezáltal az egész szervezetben csökken a feszültség, melyek akár több éves migrén és fejfájás kiváltó okai voltak. A gyógymasszázsnak köszönhetően a fájdalom azonnal megszűnik, így nincs szükség izomlazító és fájdalomcsillapító készítményekre sem. A szervezetben beindul az öngyógyítás folyamata.

 

 

KEZELÉSEK TÍPUSAI

 • Hátmasszázs: svéd-masszázsból vett alapfogásokat alkalmazza a szervezet frissítésére. Alapmasszázsnak is nevezhetjük.

 • Gerinctápláló kezelés: gyengéd, gerincen végzett masszázs nyújtja és lazítja a gerincet és a mellette futó izmokat, kötőszöveteket. A speciálisan alkalmazott olajpakolás pedig táplálja a porckorongokat. 

 • Stresszmentesítés: aromaolajos relaxáló masszázs kiegészítvea fájdalompontok (stresszpontok) oldásával

 • Fejmasszázs (migrénkezelés): a fejen számos idegvégződés található. Ezek stimulálását és a nyakizmok fellazítását, a nyaki-gerinc átmozgatását foglalja magába, elősegítve a normál keringést.

 • Sportmasszázs: mozgás előtti intenzív kezelés, mely a testrészek bemelegítésére szolgál. Mozgás után pedig regeneráló hatás érhető el.

 • Személyre szabott: állapotfelmérést követően az izmok mélyebb kezelését, ízületek átmozgatását a mozgásszervek rehabilitálását foglalja magába, speciális fogásokon keresztül.

 

Milyen gyakorisággal ajánlott?

A masszázs a szervezet öngyógyító képességére hat és hosszútávon fejti ki igazán a regenerációt, teljesítményfokozást.

Ajánlott a minimum heti egy alkalom a kívánt hatás elérése érdekében.

Kontraindikációk: akut gyulladás lázas állapot, fetőző betegségek, rosszindulatú daganatok, közvetlen műtét után, nedvező elváltozás a bőrön.

Árak
Hátmasszázs (30p)
4 200Ft

Gerinctápláló kezelés (30p)
6 800Ft

Stresszmentesítés (40p)
7 400Ft

Fejmasszázs, migrénkezelés (30p)
6 600Ft

Sportmasszázs (20p)
4 000Ft

Személyre szabott masszázs (50p)
8 800Ft
A legjobb gyógyír testének és lelkének egyaránt. Jelentkezzen be most!
KÉRJEN INGYENES VISSZAHÍVÁST

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!